MIDTÅSEN BARNEFESTIVAL 9. – 21. JULI

Det blir skumle tilstander på Midtåsen i sommer. Det ryktes nemlig at Heksene inviterer til sitt årlig sommertreff i skogen på Midtåsen. Inn i den skumle skogen forviller også Hans og Grete seg. Der møter de den verste av alle hekser – KNASKEMUTTER! Hun som forhekser alle barn og steker dem som pepperkaker i sin store bakerovn. Hans og Grete er bygd på brødrene Grimms eventyr som Engelbert Humperdinck satte musikk til. Mari Askvik synger rollen som Hans, Silvia Moi er Grete, Stephanie L. Djupvik er Moren, Mads Wighus er Faren og Désirée Baraula den skumle heksen. Markus Kvits tar seg av akkompagnementet på klaver og regien er ved Arild Helleland. Marit Thoresen lager koreografien til alle heksene, englene og pepperkakebarna fra Spotlight dansestudio.

Alf Prøysen er en av våre store klassiske forfattere og sangskapere. Vi som var så heldige å vokse opp med ham på barnetimen og barne-tv, ser at det er viktig at vi ivaretar hans unike skatt ved å presentere tekstene og sangene for dagens unge publikum – de må ikke bli glemt. Prøysen på Midtåsen spilles ved Steinrøysa neri bakken. Naturen i parken inviterer også til Blåbærtur, fokus på blomster og dyr, fugler og insekter, og starter i Bakvendtland. Blir det deilig sønnavind så tar vi en vals, og med en positiv glød slutter det hele med håpet om at Du skal få en dag i mårå. Sangerne Beate Mordal, Ingvild G. Loen, Håvard Stensvold og pianisten Anders B. Gleditsch leder forestillingen sammen med alle de unge utøverne – dansere og sangere.

Midtåsen barnefestival er en festival i festivalen, og er etter det vi erfarer den eneste barnefestivalen i landet som er tuftet på klassisk musikk og temaer. To oppsetninger alternerer hver sommer. Disse ledes av profesjonelle sangere og musikere sammen med unge talenter fra regionen. Barn for barn – er ett av våre viktige fokus i presentasjonen av klassisk musikk for barn og unge – derfor skal lokale barn/unge også være delaktige som aktører i oppsetningene. Sammen har vi som mål å utvikle Midtåsen barnefestival som en fyrtårnsfestival for barn, unge og familier på nasjonalt plan.

Forestillingsplan:

Prøysen på Midtåsen:  9. – 11. – 13. – 16. – 18. – 20. juli kl 17.00

Hans og Grete: 10. – 12. – 14. – 17. – 19. – 21. juli kl 17.00

Billetter kr 150,-

Billettsalg fra 2. mai hos Norli bokhandel, Storgata 9 – tlf 476 58 439 og på Hjertnes kulturhus – tlf 33416760 eller på hjertnes.no

Kulturelt Initiativ i kulturallianse med:

Vestfold fylkeskommune
Sparebankstiftelsen DNB - Dextra
Sandefjord kommune
Sandefjord blad
Rusken
Kulturrådet
Jotun
Bk Grafisk
Anders Jahres Humanitære stiftelse

Einar Abrahamsen AS,  Odd Gleditsch AS, DUKKEN 3 AS, CSD Sealing & Protecting Systems AS, Scandic Park Sandefjord, Unike Hoteller,  Hvalfangstens Hus AS, Norli bokhandel, Carlsen Fritzøe

Kontakt oss

Skjermbilde 2018-03-23 kl. 15.36.42