BEETHOVEN 250 ÅR!

Beethoven led den verste skjebne en komponist kan oppleve – han ble døv.

Symboleffekten ved at åpningen av vår festival finner sted i verdens første og eneste sansekirke – Tomaskirken på døvesenteret Signo i Andebu – blir derfor meget sterk. I kirken er det bygd inn 54 vibrasjonselementer i gulvet slik at man kan føle musikkens vibrasjoner – på sammen måte som Beethoven må ha gjort. Her tilrettelegger vi for en presentasjon av mesteren og hans musikk for de døve og døv/blind-fødte beboerne samt for vårt trofaste publikum. Konsertforedraget er bygd rundt Appassionata-sonaten og perioden 1802 -1804 – tiden da Beethoven erkjente overfor seg selv at han ble døv og skrev sitt Heiligenstadt testamente.

Gjennom hele året vil de fremste norske, internasjonale solister, kammerensembler og orkestre gi oss Beethoven på sitt beste. En rekke av de gode, regionale utøverne og unge talenter deltar også, og sprer en herlig entusiasme i vårt nærmiljø. Samarbeidet med Bonn og Wien gir festivalen et ekstra internasjonalt preg!

Festivalen avsluttes like symbolsk sterkt som den startet. På selve 250-års dagen vil 250 ungdommer fra regionens Musikk/Dans/Drama-linjer framføre Beethovens 9. symfoni sammen med 4 topp, profesjonelle sangsolister og Vestfold symfoniorkester. Det er de unge som skal ta verden og kulturlivet videre – derfor setter vi dem i høysetet! Når soli, kor og orkester i sluttsatsens jubelbrus forkynner: Alle Menschen werden Brüder – alle mennesker er som brødre og godt forlikte – så gir det virkelig et håp for framtiden!

Se programmet her!

Kulturelt Initiativ i kulturallianse med:

GENERALSPONSOR:

Odd Gleditsch

HOVEDSPONSORER:

Jotun
Rusken
Einar Abrahamsen
Andebu Sparebank
Jotron
Hvallfangstens hus
Thor Dahl
Dukken 3
Sandefjords Blad
Skagerak Energi

SAMARBEIDSPARTNERE:

Sandefjord kommune
Sparebankstiftelsen DNB - Dextra
Vestfold fylkeskommune
Anders Jahres Humanitære stiftelse
Kulturrådet

Den Tyske Ambassade – Den Østerrikske Ambassade – Scandic Park Sandefjord

CSD Sealing & Protecting Systems AS – Unike Hoteller – bk

Kontakt oss

Skjermbilde 2018-03-23 kl. 15.36.42