bet

BEETHOVEN 250 ÅR!

En av musikkhistoriens aller største genier, Ludwig van Beethoven, ville ha fylt 250 år i 2020. Han ble født i Bonn i 1770 men levde mesteparten av sitt liv i Wien. Det var der han skapte de fleste av sine praktfulle komposisjoner. Kulturelt Initiativ planlegger en helårs festival i forbindelse med det store jubileet. Vi begynner med en konsert i Tomaskirken i Andebu i januar; i februar blir Den Heroiske Konsert starten på sesongen i Hjertnes, og så fordeles symfonikonserter og kammerkonserter ut over hele året Det hele kulminerer med framføringen av mesterens Ode til gleden på selve fødselsdagen den 16. desember. For oss alle blir det en fantastisk feiring – ja, egentlig et TO BEethoven – or not TO BEethoven!

Tomaskirken i Andebu – som er tilknyttet døvesenteret Signo – er verdens første og eneste sansekirke. 54 vibrasjonselementer er bygd inn i gulvet i kirkerommet, og det er derfor mulig å føle musikkens vibrasjoner. Slik den døve Beethoven må ha gjort. Dette kan du oppleve i slutten av januar 2020.

Den Heroiske Konsert blir en monumental åpning av symfonikonsertene. Beethoven er på sitt aller mektigste i den heroiske tonearten Ess-dur. Vi må kunne kalle Beethoven for en heroisk komponist – og i anledning 250-års jubileet også en keiser blant komponistene – derfor: Eroica-symfonien og Keiserkonserten på én og samme konsert medio februar.

Våren byr på flere kammerkonserter, og i Pinsen – 29. mai til 1. juni –  blir det Beethoven-Pinse. Gled dere til et kjempestunt!

Den 5. juni er vi invitert til å være med på et bredt anlagt globalt samarbeid med Beethoven-Haus i Bonn.

Midtåsen kulturfestival starter tradisjonen tro med konserten Måneskinnssonaten – og tro det eller ei: søndag 5. juli er det fullmåne…..

Høsten byr på mer kammermusikk – blant annet en Kvartetthelg i Den Grønne Sal på Park Hotel. En sal med samme atmosfære som de salene Beethoven gjestet i slottene hos sine mesener.

16. desember – dagen da Ludwig van Beethoven ville fylt 250 år – feires det med Ode til gleden! Og vi lar ungdommen stå i sentrum – det er de som skal ta kulturen og verden videre!

Kulturelt Initiativ i kulturallianse med:

Vestfold fylkeskommune
Sparebankstiftelsen DNB - Dextra
Sandefjord kommune
Sandefjord blad
Rusken
Kulturrådet
Jotun
Bk Grafisk
Anders Jahres Humanitære stiftelse

Einar Abrahamsen AS,  Odd Gleditsch AS, DUKKEN 3 AS, CSD Sealing & Protecting Systems AS, Scandic Park Sandefjord, Unike Hoteller,  Hvalfangstens Hus AS, Norli bokhandel, Carlsen Fritzøe

Kontakt oss

Kulturelt Initiativ
Postboks 59
3201 Sandefjord

kultint@gmail.com

WEB:
kultureltinitiativ.no
midtasenbarnefestival.no
midtasenkulturfestival.no

facebookkultint
Skjermbilde 2018-03-23 kl. 15.36.42